Feina 1r BAT


Feina de 1r Batxillerat C i D. 

Feina obligada del treball acasa i a classe de cara l'examen.




NOTA

Nom Cognoms:

DATA:
1r  Bat. Grup:

Div 30/I/ 1r Bat  C
Dijous 29-30/I/2015 1r Bat D.                


C) Comentari de text :

A ningú se li escapa el significat que tenen les nostres paraules si diem: “L’argument de la pel·lícula és il·lògic”. Volem dir, senzillament, que la pel·lícula en qüestió no té un ordre intern, o que el desenllaç no lliga amb la part inicial, que hi ha una manca de coherència o de congruència entre les diferents escenes. En el mateix sentit, diem que una persona no és lògica quan els seus pensaments són tan desordenats, fins al punt que no trobem cap mena de connexió entre allò que diu primer i el que diu o fa després.
(...) com es pot observar, la manca de lògica, dins del significat quotidià de la paraula, ve a ser el mateix que una estructura interna inconnexa, una evolució incongruent, i això presenta contradiccions intrínseques. Per contra, anomenem lògica a la persona, la conducta o expressió que manifesta coherència, ordre o concordança amb si mateixa”

Gutiérrez Sáez, R: Introducció a la lògica.

Sobre el text:   [No inventis llegeix el text i respon.]     

1. Identifiqueu la concepció de la filosofia que es defensa en el text. Posa-hi un títol.  Idees principals, de què tracta Temes de que tracta com ho relaciono amb la teoria. Quines són les preguntes filosòfiques que et suggereix?. Justifica les explicacions.
[Recomanació: Parla de la lógica: que és? i què vol dir?]

2. Valoració i opinió personal: Com podem assegurar la connexió entre la conducta (allò què faig) i el pensament o allò que dic? Ens podem entendre?
[Recomanació: temes ètics: Què dic? I què faig? Sóc coherent? Guarda relació també el que sé, amb el conec? Conec el bé, faig el bé?]

Extensió mínima: un full , per una cara. Hauria de fer-se i entregar-se a mà i en mà.
Ordre, seguretat i pulcritud. Mateixes recomanacions :

[Recomanació general: redacta, escriu, explica i justifica les respostes, essent més important preguntar-se i interrogar-se que les respostes sense sentit. No facis faltes, vigila  la redacció i l’estil: cuida l’ortografia i la cal·ligrafia. Deixa espais i marges al full, als laterals i entre les preguntes. Així ajudes al corrector.]

Penjat al bloc: Divendres 16 de gener de 2015. 


Això cal anar fer-ho amb la forma i etc, i seguint les anteriors recomanacions. 
Fins ara. 

Comentaris

Entrades populars