Model d'examen del primer tema.

Model d'examen del primer tema.

El model d'examen és sobre aquesta forma:

1) Text, 5 cinc punts.

2) Teoria: 5, cinc punts.


Examen data  T1.

QUALIFICACIÓ

Nom i cognoms:

 

Curs:
Data:
Matèria/Crèdit:
Full: 1
“Hi ha qui diu que el filòsof és aquell capaç d’explicar el que tothom sap en paraules que ningú no entén. Probablement no n’hi ha per tant, però la veritat és que la major part de llibres de filosofia exhibeixen un estil i una terminologia capaços de deixar a l’estacada qualsevol que no hagi rebut una formació especialitzada. Sovint em plantejo si aquest argot gremial és realment imprescindible, i em temo que la resposta hauria de ser afirmativa. No cregueu que es tracta d’un pur esperit d’ocultació: el que passa és simplement que la filosofia no es dedica a les qüestions que ocupen bona part del nostre temps i que han anat perfilant l’ús habitual del llenguatge. Fer filosofia no és, malgrat que molts ho anomenin col·loquialment filosofar, asseure’s una estona a prendre una copa i criticar la política del govern o imaginar un món millor. Fer filosofia és apropar-se a la realitat amb ulls nous, ser capaços de fer un pas enrere i analitzar què hi ha al darrere de la familiar filosofada de cafè, quins supòsits entren en joc i quines possibilitats efectives tenim de fonamentar-los. I no tan sols al darrere de xerrades de cafè, sinó també al darrere del discurs científic, religiós, artístic o moral” 
Bueno, J. M. No vam néixer ahir.

  1. Analitza des del text el saber filosòfic: [Total 5 punts]
            1.1 Identifiqueu la concepció de la filosofia que es defensa en el text. Temes de que tracta, com ho relaciono amb la teoria. Justifica les explicacions. [3 punts] (Recomanació al text i sobre el text i què diu?)
            1.2 L’origen de la filosofia. [2 punt]. (Recomanació sobre la teoria: text i classe.)

  1. Sobre la història de la filosofia:  [Total: 5 punts]
2.1 Explica l’època moderna de la filosofia: Assenyala autors, segles, trets, contribució; teoria i corrents. Amplia des del llibre, la classe i el professor. Fes-ho bé i noms.   [2 punts].
            2.2 Situa als autors Plató i Aristòtil. Qui són? Filosofia, la seva època, segles, època, contribució. Amplia des de la classe el llibre, i la classe. Què sé jo d’aquests autors?  [1 punt].
2.3 Preguntes tipus test: Respon aquí mateix. Cada resposta negativa baixarà un (-0,10 punts) [1 punt]. Quatre preguntes.
1.
4. La filosofia ha estat criticada en l’actualitat per: a) la manca d’acord, b) la seva utilitat, c) resultar imcomprensible, d) totes són correctes.
            2.4 Vocabulari, respon breu i clarament, amb quatre o cinc línies el significat de: (posem sempre 4o cinc conceptes) ”ethos”, metafísica.  [1 punt].

[Recomanació: redacta, explica i justifica les respostes, essent més important preguntar-se i interrogar-se que la resposta final. No facis faltes, cuida l’ortografia, la redacció, la cal·ligrafia (fes bona lletra) i l’estil. Posa-hi el nom i deixa marges i espais entre les qüestions. Segueix el guió i els punts. No inventis.]

Els exàmens sempre són sobre aquesta forma de fer-los, i sempre sobre els textos finals del tema, que inclouen la explicació del llibre i també la del professor, les classes i també la Filoxarxa, el bloc: 
http://filosofiaibloc.blogspot.com
També són importants i ajuden a respondre les qüestions i temes d'exàmens.

Comentaris

Entrades populars