Doc.10 Model d'examen

Es tracta del document 10 de la pàgina 206. Segons els models d’examen i les recomanacions ja fetes i les correccions ja passades a 1r Batxillerat Diürn i Nocturn. Els exàmens seran aquests, puc, com a molt, variar i canviar algunes de les preguntes ja existents. O sigui que totes les preguntes les teniu ja ficades.

Una societat d’iguals.

“ L’home ha nascut en societat. Ell ja no troba la naturalesa enterament salvatge, sinó preparada de diverses maneres per als seus diversos fins (..). Podria potser tenir una existència més còmoda sense aplicar immediatament les seves forces a la naturalesa; potser podria obtenir una certa perfecció només amb el simple gaudi del que la societat ja ha aconseguit i del que ella ja fa en concret per la seva pròpia educació. Però tot això no li està permès: ha de buscar com a mínim pagar el seu deute a la societat, ha d’ocupar la seva plaça: com a mínim ha d’esforçar-se per dur a una forma més elevada la perfecció del gènere que ha fet tant per ell”

Fichte, Johann: Lliçons sobre el destí del savi.


1. Defineix la societat com a sistema complex i la interacció i el tema institucional. Fes-ne una explicació personal. [3 punts] (Recomanació: fes una interpretació i una explicació fonamentada i raonada. Determinació per rols o funcions, grups socials).

2. Defineix i explica i redacta els agents de la socialització i la seua explicació segons la classe. [1 punt] (Recomanació: doble perspectiva segons la breu agrupació del professor i segons la classe).

3. En què consisteix el deute social amb la societat segons Fichte? Explica el raonament que fa. [3 punts] (Recomanació: èxtis socials, drets i deures i la construcció compartida. Responsabilitat: amb qui? i contra qui? o davant qui?).

4. Des de l’expressió filosòfica i la redacció explica que et sembla les característiques i l’organització social en l’actualitat i tot contraposant-lo al model organicista. [3 punts] (Recomanació: pensar sistemàtic i reinterpretació; hermenèutica sobre l’individualisme i els trets del model organcista).



[Recomanació general: Redacta, escriu, explica i justifica les respostes, essent més important preguntar-se i interrogar-se que la solució final. No facis faltes, cuida l’ortografia, la redacció i l’estil. Ajuda al corrector: fes bona lletra, deixa espais i marges.]

Comentaris

Entrades populars