Doc.7 Model d'examen.

Es tracta del document 7 de la pàgina 202. Segons els models d’examen i les recomanacions ja fetes i les correccions ja passades a 1r Batxillerat Diürn i Nocturn. Els exàmens seran aquests, puc, com a molt, variar i canviar algunes de les preguntes ja existents. O sigui que totes les preguntes les teniu ja ficades.

Una societat d’iguals.

“Una societat d’ésser humans, si exceptuem la relació amo esclau, és manifestament impossible si no es construeix sobre el principi que es tindran en compte els interessos de tots. Una societat d’iguals no pot existir si no és ben clar que els interessos de tot s’han de prendre en consideració per igual. I com que, a tots els estats de la civilització, cada persona, exceptuant-ne el monarca absolut, té iguals, cadascú està obligat a viure en peu d’igualtat amb algú; i cada època marca un progrés cap a la realització d’un estat de coses en el qual serà impossible viure de cap altra manera, permanentment, amb qui sigui. D’aquesta manera, els homes arriben a ser incapaços de concebre com a possible per a ells un estat de coses en el qual es desatenguin totalment els interessos de l’altre ”

Mill, John Stuart: L’Utilitarisme.


1. Defineix l’individu i la societat. Nivell de relació. Fes-ne una explicació personal. [3 punts] (Recomanació: fes una interpretació i una explicació fonamentada i raonada. Determinació biològica o social).

2. Defineix i explica i redacta els agents de la socialització i la seua explicació segons la classe. [1 punt] (Recomanació: doble perspectiva segons la breu agrupació del professor i segons la classe).

3. En quin principi es basa la societat humana segons Mill? Explica el raonament que fa. [3 punts] (Recomanació: la teoria liberal (política i econòmica), l’utilitarisme i el lloc i les dates de naixement del model individualista).

4. Des de l’expressió filosòfica i la redacció explica que et sembla les característiques i l’organització social en l’actualitat. Què et sembla la proposta de John Stuart Mill. [3 punts] (Recomanació: pensar sistemàtic i reinterpretació; hermenèutica sobre l’individualisme i els trets de l’organització social).



[Recomanació general: Redacta, escriu, explica i justifica les respostes, essent més important preguntar-se i interrogar-se que la solució final. No facis faltes, cuida l’ortografia, la redacció i l’estil. Ajuda al corrector: fes bona lletra, deixa espais i marges.]

Comentaris

Entrades populars