Doc.3 Model d'examen

Es tracta del document 3 de la pàgina 199. Segons els models d’examen i les recomanacions ja fetes i les correccions ja passades a 1r Batxillerat Diürn.


La constitució social de la humanitat.

D’aquí que resulti insostenible la teoria de “l’individualisme possessiu” amb la qual es va iniciar l’economia moderna, segons la qual, cada home és amo de les seves facultats i del producte d’aquestes facultats, sense deure per això res a la societat. Al contrari, cal reconèixer que el desenvolupament de les facultats humanes (Intel•ligència, voluntat, cor) deuen molt a la família, l’escola, el grup d’amics, la comunitat religiosa, les associacions voluntàries, la societat política, fins i tot a la societat internacional [...] D’aquí que afirmar que algú és amo de les seves facultats i del producte d’aquestes facultats no tan sols és una mostra d’egoisme, sinó també d’ignorància”

Cortina, Adela: Ciutadans del món: cap a una teoria de la ciutadania .

1. Defineix l’individu i la societat. Nivell de relació. Fes-ne una explicació personal. [3 punts] (Recomanació: fes una interpretació i una explicació fonamentada i raonada. Creadors socials? Determinació biològica o social).

2. Defineix i explica i redacta la sociologia i les seues explicacions segons la classe. Auguste Comte, Max Weber i Émile Durkheim. [1 punt] (Recomanació: segons la classe).

3. Parla dels processos de socialització. Què és i les seves fases. Justifica i raona i explica la teva resposta. [3 punts] (Recomanació: sobre tot i els mecanismes i la seva relació segons l'explicació a classe de la motivació).

4. Des de l’expressió filosòfica i la redacció explica que et sembla l’opinió de l’autora i en què consisteix la contradicció assenyalada per l’autora. [3 punts] (Recomanació: pensar sistemàtic i reinterpretació; hermenèutica).




[Recomanació general: Redacta, escriu, explica i justifica les respostes, essent més important preguntar-se i interrogar-se que la solució final. No facis faltes, cuida l’ortografia, la redacció i l’estil. Ajuda al corrector: fes bona lletra, deixa espais i marges.]

Comentaris

Entrades populars